(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2023)
Нi класична фiлософiя, нi сучасна фiзика донинi не дали переконливої вiдповiдi на питання щодо першопричин буття. Автор вважає, що причиною такого стану є, з одного боку, надмiрне захоплення дороговартiсними емпiричними дослiдженнями i, з iншого, надмiрне захоплення часом занадто хитромудрими математичними конструкцiями на шкоду простому, але уважному аналiзу можливих механiзмiв, що постають у першопричинах буття.