(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2023)
У статтi всебiчно розглянуто проблеми взаємодiї мiж поколiннями в сiм’ї. Акцентовано на тому, що особливо важливим сьогоднi є створення умов для мiжпоколiнної трансмiсiї культури, яка включала б iнформацiйний потiк не тiльки вiд старшого поколiння до молодшого, а й назад, оскiльки молодiжна iнтерпретацiя сучасної ситуацiї та культурної спадщини безсумнiвно впливає на старше поколiння. Визначено поняття наступностi поколiнь, наведено аналiз психологiчних дослiджень зв’язкiв мiж поколiннями, охарактеризовано особистiснi фактори, сiмейнi вiдносини та виховання мiж i всерединi поколiнь