(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2023)
У статтi представлено практичнi аспекти в роботi з профорiєнтацiйного напряму. Висвiтленi матерiали будуть корисними для вчителiв, що працюють зi старшокласниками. Надано практичнi рекомендацiї щодо пояснення теми профорiєнтацiї в розрiзi мiжпредметного зв’язку з iсторiєю та психологiєю. Окреслено практичний аспект розвитку критичного мислення школярiв через формат групової роботи. Надано технiки для роботи з просторовим мисленням i навичками аналiзу iсторичних подiй. Представлено зв’язок мiж рiзними професiями та змiною iсторичних подiй у процесi побудови людського суспiльства. Розкрито iдею профорiєнтацiйної роботи у форматi практичної розробки виховного заходу для учнiв старших класiв.