(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
В статті висвітлено суть і зміст гендерного розвитку дітей дошкільного віку в педагогічній психології, його завдання й принципи. Проаналізовано подібності та відмінності формування гендерних уявлень хлопчиків і дівчаток дошкільного віку. Розглянуто поняття гендер, гендерне виховання, маскулінність і фемінність, гіпергендерні чоловіки, гіпергендерні жінки, гендерна ідентичність, гендерні уявлення.