(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Автор серед основних завдань сучасної школи визначає необхідність розвитку навичок відповідальної поведінки школярів. У статті проаналізовано основні аспекти формування у підлітковому віці навичок прийняття на себе відповідальності за наслідки власних дій (виявлення себе суб’єктом майбутньої дії). Представлено результати вимірювання тенденцій виявлення відповідальної поведінки школярів підліткового віку.