(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Дана стаття присвячена розгляду психологічної культури викладача вищої школи як системоутворюючого блоку його професійної компетентності. Зокрема, деталізуються найбільш поширені підходи до його осмислення, а також структурні та сутнісні компоненти. Виокремлено організаційно-методичні умови та соціально-психологічні риси, які є важливими факторами становлення високого рівня психологічної культури. Таким чином, на нашу думку, ключове місце у системі досліджуваного соціального явище займають емоційна лабільність, гнучкість мислення та здатність до успішної саморегуляції в процесі педагогічної діяльності.