(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Автор розглядає низку дидактичних умов успішного формування комунікативної компетенції учнів: потребу розв’язувати комунікативні завдання, професійно-педагогічну діяльність учителя, відпрацювання оптимальних механізмів мовлення, моделювання у навчальному процесі ситуацій реального спілкування, мотивацію навчання.