(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Проблема життєвої продуктивності особистості для психологічної науки не є новою. Але особливу актуальність вона набула саме зараз, коли в період кризи нашого суспільства людина намагається знайти шляхи продуктивного життєздійснення, найбільш цілісної і адекватної репрезентації себе світу. Цей контекст проблем включає ряд питань, які ще потрібно вирішити психологічній науці. Серед них виділяють дослідження внутрішніх психологічних умов, дій та механізмів, зокрема життєтворчих умінь, які розглядаються як ефектори життєздійснення людини.