(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Проблеми підліткового віку наразі є такими ж актуальними як всі попередні роки. «Ще не дорослий, але вже і не дитина» демонструє «різкі, якісні зміни, які торкаються всіх сторін розвитку. Початок отроцтва (за І.Дубровіною) характеризується появою деяких специфічних рис, найбільш важливі з яких: • прагнення до спілкування з однолітками; • поява у поведінці ознак, які свідчать про прагнення ствердити свою самостійність, незалежність, особистісну автономію [1,371.]