(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
В сучасній психології проблему самооцінки вважають однією з найбільш важливих. Особливо цінним є вивчення самооцінки в підлітковому віці через те, що саме в цьому віці формування самооцінки зазнає істотних змін, і, в окремих випадках, вимагає корекції. Самооцінка підлітка проходить через декілька стадій: від повного незнання по відношенню до себе і своїх здібностей і до формування адекватної самооцінки, об’єктивного відношення до своїх якостей, здібностей і можливостей.