(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Прогрес у будь-якій області науки завжди пов’язаний з зародженням нових предметів дослідження. Сучасна психологія зараз знаходиться на етапі виявлення і подальшого вивчення складних, комплексних проблем особистості таких, як автобіографічна пам’ять. Проблема автобіографічної пам’яті вже давно перестала бути предметом когнітивної психології і набула екзистенційного значення. ЇЇ дослідження у новому ракурсі пов’язують з активним розвитком психології життєвого шляху та виявленням «цілісного екологічного підходу до проблем особистості» (У.Найсер, 1977).