(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2015)
Фізичне виховання дитини у сучасних умовах інформатитизації та загальної комп’ютеризації суспільства набуває науково-практичного і державного значення, адже здоров’я нації безпосередньо пов’язане із рівнем фізичної культури кожного свідомого громадянина. Підтримання (а іноді й відновлення) фізичного здоров’я особистості є важливою складовою підвищення загальної розумової працездатності дитини у період дорослішання в умовах навчально-виховного процесу. «Здоров’я – це збереження резервних можливостей органів і фізіологічних систем організму», наголошують М.С.Корольчук та А.Ф.Косенко [4, с.196], розглядаючи фізичний розвиток дитини із позицій загального (оздоровчо-лікувального) цілісного впливу на організм.