(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті представлено проблему вибору копінг-стратегій в юнацькому віці. Визначено, що саме в юнацькому віці проблеми морального, екзистенційного, професійного змісту, розвиток рефлексії суттєво впливають на виникнення, перебіг та переживання особистістю стресових ситуацій. За допомогою емпіричного дослідження встановлено, яким копінг-статегіям в юнацькому віці надають перевагу. Доведено, що з віком вибір копінг-стратегій змінюється.