(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті проаналізовано сучасні теоретичні підходи до розуміння рольової структури особистості. Визначено основні характеристики цього феномену, показано зв’язок між рольовою структурою та ступенем ролевої компетентності особистості майбутнього психолога. Обгрунтована, на основі емпіричного дослідження, необхідність створення програми розвитку професійних ролей майбутнього психолога, адекватних змісту його професійної діяльності.