(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
Стаття присвячена проблемі психолого˗педагогічного супроводу соціалізації молодших школярів у закладах освіти. Розглянуто основні компоненти шкільної соціалізації дітей. Визначено важливість адекватної соціалізації учнів початкової школи у формуванні ситуації успіху в навчанні та вихованні. Досліджено рівень виявлення шкільної тривожності молодшими школярами. Зроблено висновок про необхідність об’єднання зусиль сім’ї та школи у вирішенні задач соціалізації молодших школярів.