(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Стаття присвячена вивченню ролі сім’ї у формуванні ґендерних установок щодо рольової поведінки підлітків. Визначено важливість сім’ї як агента соціалізації молоді у несталому суспільстві. Досліджено виявлення суб’єктивних уявлень підлітків щодо розподілу функціональних ролей між членами сім’ї. Констатовано домінування у світогляді дівчат більш егалітарних ґендерних установок порівняно із хлопцями. Зроблено висновок про необхідність гармонізації виховних принципів сім’ї та школи у формуванні культури ґендерної поведінки.