(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
В умовах переходу до інформаційного суспільства підвищується значущість психічного й фізичного здоров’я молоді, бо потенційне психічне здоров’я нації напрямки визначається психічним станом дітей, підлітків та осіб молодого віку, які є найбільш чутливою групою щодо впливу різноманітних чинників, що можуть призводити до деформації психічного розвитку, соціальної дезадаптації особистості в мікро- і макрооточенні. Одним із видів такої деформації виступають різні види залежностей, зокрема – комп’ютерна.