(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Одним із ключових питань, яке поставила держава перед освітянами, - це забезпечення рівного доступу не просто до освіти, а до якісної освіти, необхідність своєчасного і правильного реагування на потреби суспільства. На відміну від традиційної моделі освіти, яка базувалась на простому засвоєнні і відтворенні інформації, головна мета освіти XI століття – це всебічний розвиток особистості. Такий напрямок навчання дає людині можливість підготуватися до майбутнього в швидкоплинних умовах соціокультурного життя і професійної діяльності.