Теоретичний аналіз проблеми акцентуацій характеру (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті висвітлено значення характеру у житті людини.Показано, що акцентуації характеру є крайніми виразами норми.Відзначено негативний вплив акцентуацій на формування особистості.Зроблений теоретичний аналіз літератури з теми дослідження. Показано,що по суті акцентуації характеру – це ті ж індивідуальні риси, якимвластива тенденція до потенційного переходу в певний патологічний стан.
Keywords: ​ характер; акцентуації характеру; патологія; теоретичний аналіз