Методология научного исследования (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
Вагомою рисою сучасної методології, котра домінує унауковому дослідженні, є її емпіризм як нездатність вийти за межівидимого і вимірюваного. Ця її властивість знаходиться в явномупротиріччі із базовим визначенням істини знання за Арістотелем. Томумета пропонованої статті полягає в тому, щоб розгорнути весь спектрметодологічних можливостей базового визначення істини і повернутисяспочатку до повноти постановки проблеми, а потім − її рішення.