Формування психологічних компетенцій для роботи у новій українській школі (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті представлено опис одного з ефективних методівпідготовки майбутнього вчителя до роботи у новій українській школі –розвиток креативного мислення. Надано стислий огляд науковихпублікацій з проблеми. Зазначено основні критерії креативного мислення:швидкість, гнучкість, оригінальність. Вміщено стислий опис структурипрограми розвитку: лекційний блок, практичні заняття, тренінгові заняття,вправи для самостійного опрацювання. Стисло представлено основнезмістовне наповнення лекцій, тренінгових занять, обґрунтованаможливість самостійного розвитку креативного мислення. Доведенаефективність інтерактивних засобів розвитку креативного мислення.
Keywords: креативність; компетенції; креативне мислення; тренінг; інтерактивні методи; нова українська школа