Емоційна стійкість як професійно важлива якість майбутнього педагога (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Статтю присвячено проблемі емоційної стійкості умайбутніх педагогів. Констатовано зростання вимог до особистості йповедінки педагога, до професійної компетенції фахівця в навчанні йвихованні молодого покоління, до емоційно-вольової сфери особистостіпедагога й такої професійно важливої якості як емоційна стійкість.Доведено, що саме на етапі первинної професіоналізації активноформуються професійні інтереси, цінності, навички, а також відбуваєтьсяформування особистісних якостей, як загалих, так і певних якостей, що євластивими й важливими саме для даної фахової спрямованості.Розглянуто різні підходи, щодо визначення емоційної стійкості. У статтіпрезентовано результати емпіричного дослідження емоційної стійкості умайбутніх педагогів.
Keywords: primary professionalization of the teacher; professionally important qualities; student age; teacher; emotional stability