Особливості пам’яті сучасних підлітків (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2012)
У статті представлено результати дослідженняособливостей пам’яті у підлітків. Констатовано, що у підлітковому віціактивно розвивається логічна пам'ять. Також швидко досягає такого рівня,що дитина переходить до переважного використання цього виду пам'яті, тадовільної і опосередкованої пам'яті. Досліджено який тип пам'ятіпереважають у підлітковому віці . У першій частині викладено загальнуінформацію про підлітка,про зміни в пам’яті. У другій частинідосліджували пам’ять у підлітка. Зроблено висновок,що у підлітківпоступово знижується рівень механічної пам'яті і відповіднопідвищуються показники логічної пам'яті.
Keywords: память, подросток, механическая память, логическая память