Психологічні особливості формування розумових дій у студентів (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
Стаття присвячена проблемі формування розумових дій встудентському віці. Представлено сутність дефініції «розумові дії» ввітчизняній психології. Робиться спроба визначення поліваріативноїструктури розумових дій. Наголошується на ролі розумових дій в процесізасвоєння навчального матеріалу. Визначено динаміку та основні видирозумових дій в ході осмислення наукової інформації. Виявлено специфікуфункціонування розумових дій в умовах навчання у ВНЗ. Представленорезультати емпіричного дослідження рівня розвитку розумових дій устудентів.
Keywords: у чіння, навчання, осмислення, розумові дії, логічне опосередкування, семантичні структури, аналітико-синтетична діяльність, узагальнення