Особливості переживання тривожності дітьми підліткового віку (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
У статті висвітлюється проблема передумов виникненнятривожності. Розкривається поняття «тривожність», психологічніособливості тривожності у дітей підліткового віку, як одного з емоційнихстанів особистості. Детально аналізується структура тривожності у дітей.На основі огляду наукових джерел виділяються механізми розвиткутривожності. Робиться акцент на дослідженні тривожності. Аналізуютьсярезультати проведеного дослідження та визначається структура й рівеньтривожності в різному віці. Здійснено порівняльний аналіз результатівтривожності в підлітковому віці. Встановлено, що переживаннятривожності підлітками проходить відповідно до індивідуальнихособливостей. Визначається роль різних факторів у формуванні дитячої тапідліткової тривожності.
Keywords: тривожність, тривога, внутрішній конфлікт, страх, стрес, емоційний стан