Особливості акцентуацій характеру сучасних українських підлітків (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті представлена характеристика акцентуаційхарактеру особистості сучасних українських підлітків. Дослідили, яку рольу процесі особистісного становлення підлітків відіграють характерологічніособливості, зокрема акцентуації характеру. Проаналізовані основнікласифікації акцентуацій за Г. Шмішеком. Виявлено значення акцентуаційхарактеру у предикторній структурі профілів фрустраційного реагуванняучнів. Проведено тестування учнів середніх класів, а саме підлітковоговіку. Отримані дані визначили типи акцентуацій, які мають учні. Також задопомогою тестування установлено, який тип акцентуації характеру єнайбільш поширеними серед сучасних підлітків.