Кліпове мислення в підлітковому віці (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті охарактеризовано основні причини розвиткукліпового мислення серед підлітків. Визначено основні критерії оцінкикліпового мислення. Наведено приклади дослідження даного поняттянауковцями. Проаналізовано рівень кліпового мислення у підлітковомувіці та визначено його позитивні і негативні прояви та їх вплив науспішність підлітка в навчанні. Підкреслено важливість комплексногодослідження мислення та життя підлітка для вироблення правильнихвисновків стосовно рівня розвитку кліповості та загального його впливу науспішність та поведінку школярів у підлітковому віці. Визначенонеобхідність вчасного втручання зі сторони дорослих (батьків, вчителів)для запобігання прогресування кліповості серед підлітків.
Keywords: к ліпове мислення, підлітковий вік, наслідки кліпового мислення, критерії оцінки, рівень успішності