Проблема емоційної врівноваженості підлітків (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
В статті розповідається про врівноваженість, тобтоздатність контролювати рівень емоційної напруги за рахунок адекватноїоцінки ситуації та своїх можливостей. Емоції- явища душевного життя, яківиражають в переживанні людиною свого ставлення до навколишньоїдійсності. Емоції та емоційність беруть участь у регуляції діяльності, єдетермінантам успішності діяльності та спілкування. Сукупність усіхемоцій людини утворює його емоційне життя і визначає йогоіндивідуальну якість – емоційність. Ми проаналізували емоційнуврівноваженість підлітка, і результати емпіричного дослідження показали,що всі підлітки з нашої вибірки мають почуття міри.
Keywords: емоційність, врівноваженість, емоції, почуття, стійкість, емоційна стійкість