Психолого˗педагогічні підходи до роботи із обдарованими учнями (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
У статті висвітлено психолого˗педагогічні аспектифеномену обдарованості. Означено сутність поняття «обдарована дитина»,окреслено психологічні характеристики пізнавальної діяльностіобдарованих учнів. Автор наводить результати емпіричного вивченняпізнавальної активності школярів юнацького віку. Наголошено наактуальності проблеми розвитку обдарованості особистості у системіосвіти. Детально розглядається проблема організації роботи вчителя ізобдарованими учнями. Значна увага приділяється основним підходам дороботи із обдарованими учнями у закладах середньої освіти.
Keywords: о бдарована дитина, р озвиток, пізнавальна активність, творчість, креативність