Моделювання когнітивного стилю мислення школярів в системі випереджаючої освіти для сталого розвитку (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
Стаття присвячена аналізу проблеми сталого розвитку якоснови смисложиттєвого вибору людини в несталих умовахсоціокультурного реформування цивілізації. Наголошено, що освіта єскладовою універсального феномену розвитку, основним пріоритетомсталого розвитку суспільства. Автор підкреслює, що застосуванняінтегративної (центристської) моделі сталого розвитку дозволяєрозширити рамки освіти, наповнити її особистісним змістом. У площиніозначеного проаналізовано особливості розвитку когнітивного стилюмислення школярів підлітково˗юнацького віку. Зроблено висновок пронеобхідність цілеспрямованого супроводу даного процесу в умовах освітисталого розвитку.
Keywords: с талий розвиток, освіта, когнітивний стиль мислення, підлітково˗юнацький вік