Освіта дітей і молоді із обмеженими можливостями (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
Освіта відіграє значну роль у житті тому, що воно єключовим фактором, котрий обумовлює особистісне благополуччя ідобробут. Освічені люди живуть більш повним і щасливим життям, маютьбільше можливостей працевлаштування і отримують більш високузарплатню. Відповідно, освіта підвищує їх незалежність і дозволяє бутикорисними членами суспільства. Діти із обмеженими можливостямипотребують освіти, щоб розвинути розуміння світу, вийти на ринок праці,приймати правильні рішення і ствердити свою незалежність. Вчителітакож відіграють дуже важливу роль в адекватному навчанні дітей ізособливими освітніми потребами. Робота із особливими учнями потребуєвід вчителя певних особистісних властивостей, таких як терпіння,самовладання і чутливість. Важливо налагодити партнерські відносиниміж вчителями, учнями, їх батьками і допоміжною командою психологівта терапевтів.Стаття є спробою проаналізувати системну роль учителя в освітідітей із обмеженими можливостями.
Keywords: освіта, учитель, учень із обмеженими можливостями, важливість освіти, труднощі у навчанні