Проблема шкільного булінгу серед підлітків (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Проблема шкільного булінгу є актуальною, тому доситьчасто підіймається у вітчизняній літературі.У статті розглядаютьсяпроблеми та особливості шкільного цькування, а саме в підлітковому віці.Розглядаються причини агресії серед підлітків. Описано вивченняпідліткового булінгу. Аналізуються характерні риси об’єктів та суб’єктівта інших учасників булінгу, висвітлюється класифікація суб’єктів булінгав організації. Розкривається соціальна структура булінгу і даєтьсяпсихологічна характеристика його учасників. Проблематизується темасоціального контексту, який породжує травлю. Досліджено проблемубулінгу більш глибоко. Дослідження було спрямоване на виявлення видубулінгу та вивчення особливостей булінгу серед підлітків. У ходідослідження були зроблені висновки, і виявилось, що в підлітковому віціпсихологічний булінг більш поширений ніж, фізичний
Keywords: булінг, шкільний булінг, жервтва, булер, спостерігач, підліток