Міжгендерні відносини молодших школярів (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Стаття присвячена вивченню гендерних особливостей івідмінностей поведінки хлопчиків та дівчат. Метою роботи є проведеннясистематизації та аналізу особливостей поведінки хлопців і дівчат уситуаціях офіційного і неофіційного міжгендерного спілкування. Завдякиспілкуванню дитина пізнає світ і себе у ньому, здобуває соціальнийдосвід, розвивається й утверджується як особистість. Найхарактернішоюособливістю спілкування є розкриття суб'єктивного світу однієї людинидля іншої. Така діяльність має надзвичайно важливе значення для дитини,яка починає відкривати для себе складний і багатоманітний світ. У статтінаведено результати соціометричного дослідження, спрямованого навивчення міжгендерного спілкування молодших школярів.