Гендерні якості чоловіків в уявленні дівчат юнацького віку з неповних батьківських сімей (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
В статті представлені результати експериментальногодослідження гендерних особливостей чоловіків, якими їх бачать дівчатаперіоду зрілої юності, котрі зростали і виховувались в неповнихбатьківських (материнських) сім’ях. Проаналізовано специфіку ставленнядо чоловіків у дівчат з неповної родини. Акцентовано увагу на розподілімаскулінних, фемінних та андрогінних якостей чоловіків в уявленняхреспондентів із неповних та повних сімей. Аналіз результатів дослідженнядав можливість частково наблизитись до причин формування уявлень просукупність властивостей та особливостей, що об'єктивно притаманнічоловікам з огляду дівчат які виховувались в сім’ях без батька
Keywords: неповна батьківська сім’я; юнацький вік; гендер; маскулінність; фемінінність; андрогінність