Особливості конформної поведінки у юнацькому віці (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Стаття присвячена аналізу проблеми виявленняконформної поведінки у юнацькому віці. Автором окреслено зміст поняттяконформізму і конформності, означено особливості виявленняконформізму у соціальній групі. Уточнено ознаки конформного типуособистості. Показано зв’язок конформності особистості із самооцінкоюлюдини.Визначено та досліджено соціально-психологічні особливостіюнаків. Доведено, що конформізм є прогресивним і закономірним явищемперіоду дорослішання. Проведено емпіричне дослідження особливостейконформної поведінки та самооцінки у юнацькому віці. За результатамикореляційного аналізу виявлено наявність оберненої залежності міжпоказниками конформної поведінки юнаків та рівнем їх самооцінки
Keywords: к онформізм, к онформна поведінка, соціальна поведінка, самооцінка, юнацький вік