Прояв просоціальності у дітей в різних культурних традиціях (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
статті описані дослідження, пов’язані із виявленнямпросоціальності та її компонентів у різних культурних традиціях.Культура розглядається як незалежна змінна, яка визначає психологічнівластивості і процеси, виступає в якості основного чинника, що впливає наміжкультурні відмінності у виявленні просоціальності. Належність до тієїчи іншої культури впливає на всі сфери людського життя, в тому числі йна поведінку, що здійснюється на благо інших людей
Keywords: альтруїзм, діти, культурні традиції, просоціальна поведінка, просоціальне міркування, емпатія