Дослідження інтелектуального компоненту адаптації першокласників до навчання як показника ефективності реалізації в навчальному процесі принципів Нової української школи (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Стаття присвячена аналізу проблеми адаптації сучаснихпершокласників до навчання у школі. Автор приділяє увагу розкриттюспецифіки адаптації першокласників до навчання в умовах реалізаціїпринципів Нової української школи, зокрема програми «На крилахуспіху». У статті висвітлено результати емпіричного дослідженняінтелектуального компоненту адаптації першокласників до навчання.Представлено результати порівняльного аналізу результатів діагностикирівня сформованості інтелектуального компоненту адаптаціїпершокласників, що навчаються за програмою «На крилах успіху» та вумовах традиційного навчання.
Keywords: адаптація; адаптація першокласників до навчання; структурні компоненти адаптації; інтелектуальний компонент адаптації до навчання; освітня програма «На крилах успіху»