Розвиток комунікативно˗організаційних здібностей школярів у вимірах випереджаючої освіти для сталого розвитку (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Стаття присвячена аналізу проблеми розвиткукомунікативно˗організаційних здібностей особистості у періоддорослішання. Доведено, що розвиток комунікативних здібностей єнеобхідною умовою успішної соціалізації. Автор наголошує, щозастосування моделі випереджаючої освіти для сталого розвитку дозволяєнаповнити систему навчально˗виховного впливу особистісним змістом. Уплощині означеного проаналізовано особливості розвиткукомунікативно˗організаційних здібностей школярів підліткового віку.Зроблено висновок про необхідність цілеспрямованого супроводу даногопроцесу в умовах освіти сталого розвитку.
Keywords: о світа, сталий розвиток, комунікативні здібності, організаційні здібності, підлітковий вік