Залежність від мобільного телефону (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті проаналізовано залежність людини від ґаджетів.Досліджено номофобію у сучасному світі і дану залежність на різнихвікових етапах. Визначено головні причини залежності. Встановлено, щономофобію мають люди різного віку, різної статі у приблизно однаковійкількості. Описані різноманітні способи позбутись залежності людини відґаджетів. Зроблено висновок, що залежність від мобільного телефону – цехвороба ХІ сторіччя, яка прогресує не знаючи меж і лікування можливелише у випадку визнання людиною даної проблеми, бажання позбавлятисьвід смартфону і наведено конкретні приклади способів позбавлення відномофобії.
Keywords: залежність, звʼязок, номофобія, смартфон, соціальні мережі, страх, фобія