Визначення індивідуальних властивостей особистості на основі аналізу аватарок (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті представлено результати дослідження щодокореляції між змістом аватарки та індивідуальними особливостями(темпераменту) особистості підлітка. Визначено, що аватарка – цеелектронна візуалізація особистості та її відношення до себе інавколишнього світу, яка відображає основні психічні властивостіособистості. Експериментально встановлено, що ступінь відповідностіаватарок учасників команди, яка досліджувалася склав 90%. Енергійнітипи темпераменту (сангвініки та холерики) успішно ідентифікуються таповністю співпадають за змістом аватарок з ключовими рисами у 100%випадків. Інертно-аморфні флегматики і меланхоліки ідентифікується заватарками у 80% випадків.
Keywords: індивідуальні властивості, аватарка, темперамент, експеримент, оперативна діагностика