Інтерактивні методи навчання як засіб активізації пізнавальної діяльності студентів (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті розкрито сутність і особливості інтерактивнихметодів навчання, представлено характеристику їх різновидів татеоретичне обгрунтування доцільності використання вказаних методів якефективних засобів активізації пізнавальної діяльності студентів унавчально-виховному процесі вишу. Обґрунтовано значенняінтерактивних методів навчання як умови взаємодії учасниківнавчального процесу на засадах співпраці та співтворчості.Підкреслюється значення тісного взаємообумовлюючого зв’язкузасвоєння знань і їх використання під час вирішення практичних завданьпри організації пізнавальної діяльності студентів
Keywords: інтерактивні методи навчання, ситуація, пізнавальна діяльність, активізація пізнавальної діяльності