Системна інтегративна модель психотерапії і консультування (СІМПіК) в практиці підготовки психологів та інших спеціалістів допомагаючих професій (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
В статті аналізуються особливості системного підходущодо організації та структури консультативного та терапевтичногопроцесу, представлена авторська Системна інтегративна модельпсихотерапії і консультування (СІМПіК). Детально розглядаютьсяособливості кожної стадії роботи в межах запропонованої моделі:преконтакту; першої зустрічі; дослідження; конструювання таконцептуалізації; змін та розвитку; стабілізації; завершення тапостконтакту.Запропонована комплексна багатомодульна авторська програма«Системне інтегративне консультування та психотерапія», яка спрямованана підготовку с истемного немедичного психотерапевта та консультанта тарозрахована на психологів й інших спеціалістів допомагаючих професій.Програма визначає зміст та структуру занять, має практичнуспрямованість та сприяє формуванню професійно цілісної ідентичностіфахівця.
Keywords: с истемний підхід; системна психотерапія; стадії процесу консультування та психотерапії; Системна інтегративна модель психотерапії і консультування (СІМПіК); авторська програма; підготовка спеціалістів допомагаючих професій; психотерапевт; модульна програма; метамодернізм