Особливості фрустраційних реакцій юнаків у залежності від стилю міжособистісних відносин (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
статті висвітлюються погляди на фрустраційні реакціїюнаків, які залежать від стилю міжособистісних відносин. Фрустраціюкожна людина переживає по-різному. Важливо те, що один і той самийфрустратор може викликати у різних юнаків абсолютно різні реакції.Фрустрація представляє собою складний емоційно-мотиваційний стан, щовиявляється розладі діяльності та спілкування, що виникає у результатіпевних нездоланних труднощів, які виникають на шляху досягнення метиабо є перепоною до вирішення завдання, що є характерними для будь-якоїлюдини. В залежності від цього була проведена методика Лірі, якавизначила рівні Актуального-я та Ідеального-я. Було виявлено відмінностіміж цими критеріями.
Keywords: фрустрація, фрустраційні реакції, міжособистісні відносини, соціалізація, толерантність