Самореабiлiтацiя у стресових ситуацiях (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. Стаття присвячена проблемi психологiчної самореабiлiтацiїлюдини у стресових ситуацiях та пiд час життєвої кризи. Дослiдженосутнiсть поняття «стрес». Наведено стадiї розвитку стресовогостану та можливi причини його виникнення. Обгрунтованi причинисучасної тенденцiї до зростання кiлькостi людей iз психологiчнимипроблемами. Розглянуто наукову лiтературу стосовно психологiїекстремальних ситуацiй, психологiчної самореабiлiтцiї. Проаналiзованозапропонованi психологами основнi методи та прийоми боротьби зiстресом, значення труднощiв у життi людини. А також представленiрезультати дослiдження щодо схильностi студентiв до розвитку стресу.
Keywords: стрес; життєва криза; екстремальна ситуацiя; психологiчнi проблеми; самореабiлiтацiя