Застосування копiнг-стратегiй студентами (гендерний аспект) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi проаналiзовано проблему застосування копiнгстратегiй студентiв рiзної статтi. Розглянуто поняття копiнгу такопiнг-стратегiй. Визначено стратегiї копiнг-поведiнки як певнiспособи поведiнки людини в складних (або стресових) ситуацiях.Наведено результати дiагностики копiнг-стратегiй у юнацькомувiцi. Представлено результати дослiдження способiв реагуванняна стрес. Продемонстровано рiзницю результатiв дослiдження мiжхлопцями та дiвчатами: студенти надають перевагу знаходженнюправильних рiшень i намагаються застосовувати адекватнi таефективнi копiнг-стратегiї. Запропоновано психолого-педагогiчнiметоди щодо формування правильної стратегiї подолання життєвихтруднощiв у студентiв.
Keywords: копiнг; копiнг-стратегiї; студенти; юнацький вiк; гендернi вiдмiнностi