Психологiчний дискурс моделювання деонтологiчного профiлю майбутнiх педагогiв (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi висвiтлено психологiчнi аспекти професiоналiзацiїмайбутнiх педагогiв у процесi фахової пiдготовки. Означено сутнiстьмоделювання деонтологiчного профiлю майбутнiх фахiвцiв-педагогiву сучасному суспiльствi. Особливу увагу автором придiленопитанням розвитку психолого-педагогiчних мета-компетенцiйстудентiв. Визначено значимiсть психолого-педагогiчного супроводудеонтологiчного розвитку молодi у закладах вищої освiти. Авторнаводить результати емпiричного вивчення уявлень майбутнiхпедагогiв щодо деонтологiчного профiлю педагога. Доведеноактуальнiсть системного моделювання деонтологiчного профiлюособистостi у вимiрах фахової пiдготовки.
Keywords: професiоналiзацiя; психологiзацiя освiти; деонтологiчний профiль; компетентнiсний пiдхiд; психолого-педагогiчний супровiд