Формування компетенцiй у школярiв у позаурочний перiод (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. В статтi розглядається проблема органiзацiї вiдпочинку тавiльного часу учнiв у позаурочний перiод, а також пропонується шляхвдосконалення та оптимiзацiї навчального процесу. Пропонуєтьсяспосiб бiльш цiкавої подачi матерiалу та забезпечення якiсногозасвоєння ЗУН, що може полегшити навчальний процес у рамкахшколи та вивести навчання на новий, добровiльний рiвень.Подано аналiз рiзних поглядiв щодо сучасної системи освiти,визначено проблеми молодi в рамках освiтньої дiяльностi таособливостi формування актуальних знань. Представлено результатдiагностичного дослiдження, проведеного серед учнiв, батькiв тавчителiв, щодо оптимiзацiї часу лiтнiх канiкул задля впливу нарiвень запам’ятовування, мотивацiйну сферу та дiяльнiсть учнiв,забезпечення всебiчного розвитку учнiв згiдно з сучасними потребами.
Keywords: канiкули; якiсть освiти; мотивацiя; органiзацiя вiдпочинку; учнiвськi компетенцiї; постiйний розвиток