Комп’ютернi нiки як засiб самопрезентацiї в iнтернетi у осiб юнацького вiку (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi розглянуто поняття «iдентичностi» та«самопрезентацiї». Проаналiзовано проблему становлення iдентичностiу юнацькому вiцi. Встановлена залежнiсть самопрезентацiї вiд стануiдентичностi. Описано особливостi спiлкування в мережi Iнтернет.Розглянуто комп’ютернi нiки як засiб самопрезентацiї в Iнтернетi.Надано результати дослiдження самопрезентацiї осiб юнацького вiкуза допомогою комп’ютерних нiкiв. Систематизовано та проаналiзованокомп’ютернi нiки. Встановлено залежнiсть вибору комп’ютерногонiку вiд стану iдентичностi у осiб юнацького вiку. Визначена ролькомп’ютерного нiку у становленнi iдентичностi.
Keywords: юнацький вiк; iдентичнiсть, самопрезентацiя; комп’ютерний нiк; мораторiй; спiлкування