Особистiсна тривожнiсть студентiв та її вплив на сприймання соцiально-психологiчного клiмату (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi подано опис соцiально-психологiчного клiмату,факторiв, якi впливають на його сприймання, зокрема, тривожнiсть,подано види соцiально-психологiчного клiмату та представленорезультати дослiдження особистiсної тривожностi студентськоїгрупи (за Ч. Д. Спiлбергом) та її вплив на соцiально-психологiчнийклiмат (за А. Ф. Фiдлером). Висвiтлюються результати дослiдження,як особистiсна тривожнiсть студентiв впливає на сприйманнясоцiально-психологiчного клiмату в групi.
Keywords: тривожнiсть; особистiсна тривожнiсть; соцiально-психологiчний клiмат