Рiвень творчих здiбностей i участь у комп’ютерних iграх (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi автор розглядає проблему впливу комп’ютернихiгор на розвиток цiнностей i творчих здiбностей у дiтей. Особливу увагупридiлено найбiльш значущим цiнностям дiтей з високим i низькимрiвнем розвитку творчих здiбностей, а також того, яке значеннямає смерть головного героя гри для цих дiтей. Аналiз проведенихдослiджень пiдтверджує тезу про те, що комп’ютернi iгри є значущимвиховним чинником. Однак, важливо звертати серйозну увагу на пiдбiрзмiсту iгор вiдповiдно до вiку дiтей i їх iндивiдуальних особливостей.Саме такий пiдхiд є, на думку автора, головною метою батькiв iпедагогiв. Комп’ютернi iгри повиннi вносити в життя дiтей цiннийзмiст, що розвиватиме їхнi творчi та когнiтивнi здiбностi, а такожпозитивно впливатиме на розвиток особистостi кожної дитини.
Keywords: комп’ютернi iгри; цiнностi; творчi здiбностi